X
GO

Internatet

Åsa folkhögskola har ett internat med 67 rum. Rummen är ungefär 11 kvadratmeter och hyrs ut möblerade med säng, skrivbord, bokhylla och fåtölj. Några rum är dubbelrum. I alla husen finns gemensamt kök och vardagsrum med soffor och TV. Det finns trådlöst internet.

Möjlighet att välja
I mån av plats kan du välja vilken typ av boende du vill ha. Men vi kan inte uppfylla allas önskemål och inte garantera någon ett rum med egen toalett. Om du väljer att dela rum blir hyran halverad och då kan du bo riktigt billigt på internatet.

Maten
Internatdeltagare serveras frukost, förmiddagsfika, lunch med efterrätt och kvällsmat måndag till fredag. Det finns också  möjlighet att mot extra kostnad äta lunch på lördagar och söndagar under förutsättning att köket är öppet.

Fritiden
Du har du tillgång till skolans gymnastiksal, danssalar, gym och bastu. Alldeles intill går Sköldinges elljusspår. Det finns några cyklar att låna, men ta gärna med dig egen cykel.

På kvällarna erbjuder vi eget val som kan bestå av allt från yoga, dans, musikteori, språk eller kör. Som deltagare kan du påverka vilka aktiviteter som ska erbjudas.

Med jämna mellanrum arrangeras också olika aktiviteter kvällstid på skolan t.ex. filmkvällar, turneringar (t.ex. volleyboll eller innebandy) och café.

Exempel på vad ett rum (läsåret 2023–2024) kostar inkl. mat:

Dubbelrum, mellan 6 229 och 6 776 kronor för 4 veckor beroende på rummets standard.

Enkelrum, mellan 7 328 och 7 886 kronor för 4 veckor beroende på rummets standard.


Rättigheter och skyldigheter
När du hyr något av våra rum har du ungefär samma rättigheter och skyldigheter som när du hyr lägenhet någon annanstans. Du får skriva på ett kontrakt för rummet, som gör dig personligen ansvarig för att rummet lämnas i samma skick som när du flyttade in. Uppsägningstiden är en månad för båda parter. Du håller själv med sänglinne och handdukar och vill du ändra några detaljer, t.ex. sätta upp andra gardiner så går det bra. Det finns tyvärr ingen möjlighet att ta med husdjur till internatet.

Försäkring

Som studerande på Åsa är du olycksfallsförsäkrad genom vår huvudman Region Sörmland. Men vi rekommenderar att du har en hemförsäkring som täcker för förlust av lösöre vid exempelvis brand eller inbrott.


Rummet är möblerat med säng, skrivbord, bokhylla och fåtölj men du får gärna inreda själv för att göra det mer personligt. Här är några exempel.

 

Internatansvarig

Jon Karlsson är ansvarig för internatet, kontakta honom om du vill veta mer.