X
GO

 

Förutom viktiga kunskaper för livet kan du få behörighet för att studera vidare på t.ex. högskola, universitet eller yrkesutbildning.

Läs och ladda ner vår broschyr

Syfte

På folkhögskolan arbetar vi på ett annat sätt än i den traditionella gymnasieskolan. Du studerar utifrån dina egna förutsättningar. Förutom att ge dig ämneskunskaper för fortsatta studier vill vi att studierna ska ge dig möjlighet att växa som människa.

 

Kursinnehåll

Du läser de gymnasiegemensamma ämnena svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik, historia, religion, samhällskunskap och naturkunskap. Svenska, engelska och matematik är uppdelad i olika nivåer beroende på dina förkunskaper.  Vi läser utifrån folkhögskolans arbetsformer som prioriterar samtal, diskussion och deltagarinflytande. Då vi inte använder oss av prov är det av högsta vikt att du är närvarande på lektionerna för att utvecklas, dela med dig av tankar och erfarenheter och för att dina lärare ska kunna hjälpa dig framåt i din utveckling. För hög frånvaro kan leda till avbrott i studierna.

 

Gemensamma aktiviteter

På folkhögskolan tror vi på gemenskap. Gemenskap skapas när människor möts och delar med sig av sig själva. Därför har vi ett gemensam ämne som heter "Folkbildning" där alla som går på skolan kan mötas. Vi jobbar också med ­demokrati och du kan vara med och påverka dina studier bl. a genom skolråd och  "Eget val" - där du väljer ämne utifrån dina intressen. OBS! "Folkbildning" och "Eget val" är pausade under hösten 2021 pga coronaläget.

 

Intyg

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg som visar att du har gått kursen. Har du läst på gymnasienivå har du möjlighet att få omdöme och behörighetsintyg med vilka du sedan kan söka vidare till bl.a. högskola, universitet och yrkeshögskola.

 

Kurslängd

1-3 år om du är färdig med grundskolan.

 

Förkunskaper

Du bör ha klarat av det mesta av grundskolan.

 

Kontakt

För mer information kontakta:

 

Susanne Holmgren  tel: 0157-695 32. 

 
 

Kurstider 2021-2022

Höstterminen 2021: 16 aug - 17 dec, lov v. 44

Vårterminen 2022: 10 jan - 10 juni, lov v. 8, v. 15 samt den 27/5.

 

Ansökan

Ansökan till VT 2022 lämnas in via Schoolsoft genom länken "Sök här" senast 12 november 2021.

SÖK HÄR

Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! För att boka en tid kontakta Susanne Holmgren på tel: 0157-695 32 eller mail susanne.holmgren@asafolkhogskola.se

Bifoga även personligt brev, personbevis och ditt senaste betyg (t.ex. grundskole-, gymnasiebetyg). Efter sista ansökningsdag kallar vi till intervju och presentation av skolan och kursen. Vi ringer också på referenser. 

 

Internat

Du kan bo på skolans internat när du går kursen i mån av plats.

 

Kostnader

Vårterminen 2022 är kostnader för läromedel, studiebesök och visst material 750 kr. Du som inte bor på skolans internat får också betala en avgift på 1000 kr. I den avgiften ingår bl.a. förmiddagsfika, städning och kopiering.

 

CSN

Kursen är CSN-berättigad. Har du studerat tidigare med studiestöd kan det vara bra att undersöka hur många studieveckor du har kvar. För mer information se www.csn.se eller ring vår studievägledare Susanne Holmgren 0157-695 32.

 

Busskort

Som deltagare på Allmän kurs får du låna ett busskort av oss för att du ska kunna resa mellan Katrineholm respektive Flen och skolan. Detta gäller inte för de som bor på vårt internat.