X
GO

Vi söker en kurator!

Vi söker en kurator!

Vi behöver förstärka vår kedja med ytterligare en länk - är det du?


Arbetsplats
Åsa folkhögskola är Sverige femte äldsta folkhögskola med en genuin förankring i svensk folkbildningstradition. I dagsläget har skolan 270 långkursdeltagare som studerar på Allmän kurs, Musikkurs, Streetdancekurs, Tolkkurs, Massagekurs, Etableringskurs och Studiemotiverande kurs - SMF, och en Elev- och lärarassistentkurs är på gång att starta upp. Utöver detta har skolan också korta kurser och konferensverksamhet.

På internatet bor ca 100 deltagare.
På skolan är vi drygt 40 anställda som tillsammans arbetar för att våra deltagare och besökare ska få en så bra och utvecklande tid som möjligt hos oss.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Det behövs många ord för att beskriva denna länks (en kurators) arbetsuppgifter hos oss - som vår kurator kommer du naturligtvis att arbeta med stödjande samtal för deltagarna men också vara delaktig i planeringen och genomförande av det löpande utvecklingsarbetet gällande tex jämställdhet, interkulturell förståelse och drogförebyggande. Du kommer också tillsammans med skolledning och kurssamordnare jobba med värdegrundsfrågor, utbildningssatsningar och myndighetskontakter mm.

Vi söker en person som gillar varierande arbetsuppgifter - som tycker lika mycket om att fika med våra deltagare som att hjälpa dem med t.ex. sjukvårdskontakter - och som inspireras av att arbeta med människor. Du är van att arbeta i lag men tar också stort eget ansvar utifrån givet uppdrag. Du har erfarenhet av vägledning och handledning och behärskar förutom det svenska språket även engelska i tal och skrift mycket bra.

Din kompetens
Du har socionomutbildning eller motsvarande högskoleutbildning inom beteendevetenskap samt erfarenhet som kurator.
Det är meriterande om du har erfarenhet som skolkurator och gärna egen erfarenhet av folkhögskola eller annan vuxenutbildning.
Du har god social kompetens, är stabil som person och har förmåga att skapa förtroende hos våra deltagare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tidsbegränsad anställning 40 - 50% under vårterminen 2018 (2018-01-08 till 2018-06-08) med möjlighet till förlängning. Uppge ditt löneanspråk i ansökan.

Information om tjänsten lämnas av
Rektor Jan Jonsson, 0157-695 01.
Fackliga företrädare nås via vxl 016-10 30 00.

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2017-12-10. Ansök här!
Print
Publicerad: nov 17, 2017,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Anna
Taggar:
Tillbaka