X
GO

Strålglans över Åsa när klubb prisas

Årets jazzklubb 2023 finns i Eskilstuna. Den fina utmärkelsen kastar strålglans också över musikkursen på Åsa folkhögskola.

Klubbens ordförande Sten Elmgart omgiven av fint Åsasällskap. Samarbetet med musikkurser som Åsas är ett viktigt motiv till utmärkelsen. Foto: Tommy Jonzon

 

Det är styrelsen för förbundet Svensk Jazz som nu utsett Årets jazzklubb. Utmärkelsen går till Eskilstuna Jazzklubb, både för dess rika och varierande konsertverksamhet men särskilt för dess livaktiga satsning på ungdomsverksamhet.

– Vi lovar att förvalta förtroendet på bästa sätt även framöver, säger Sten Elmgart, jazzklubbens ordförande, i ett pressmeddelande.

I motiveringen till utmärkelsen betonas särskilt Eskilstuna Jazzklubbs samarbete med kulturskolor och folkhögskolor, och satsningen på unga musiker och jazzens återväxt.

”Eskilstuna Jazzklubb blandar friskt i utbud och genrer, med en ständig grund bland de unga som man medvetet satsar på. Basen i klubbens jamkvällar är alltid professionella musiker som inspirerar och lockar unga musiker från regionens många olika musikutbildningar – från Örebro till Stockholm”, heter det i Svensk Jazz motivering.

Musikkursen på Åsa har ett nära samarbete med klubben. Bara under läsåret 2022–2023 har deltagare i kursen spelat förband på klubben vid minst tio tillfällen, bland annat på Viktoria Tolstoys konsert i vintras.

Musikerna från Åsa har också besökt klubben för att jamma eller som publik, och kan med rätta känna sig delaktig i utmärkelsen.

Print
Publicerad: maj 11, 2023,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka