X
GO

Mission possible – nu kör vi!

Mission possible – nu kör vi!

Storsamling med svängig inramning kickstartade höstterminen

Terminsstart. Avspark. Kickoff. Kalla det vad du vill, men vilken härlig dag det var när Åsas deltagare och personal samlades efter sommaren.

Tisdag vecka 33; bara dag två på skolåret och kvävande värme över Sköldinges gräns mot skogen. För första gången sedan avslutningen i juni fylldes skolans danssal med stim och entrén med sommarskor.

Äntligen var det kallat till storsamling, som sig bör inramad av svängiga toner från några av skolans musikkursare. Spelglädjen på scenen smittade raskt av sig på åhörarna. Jublet steg stundtals högt mot taket, och låtvalet var nog så passande: ”What a Lovely Day”!

Det tyckte också skolans rektor Daniel Berton, som hälsade välkommen och gav nya och nygamla deltagare en presentationsrunda av all närvarande personal.

Han tog också tillfället i akt att tydliggöra det folkbildande uppdraget som skolor likt Åsa har av staten. Det handlar om att bidra till en stärkt och utvecklad demokrati, att hjälpa en ökad mångfald av människor att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen, att jämna ut samhällets utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån, samt att bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet.

Det är ett fint och viktigt uppdrag, underströk Berton. Han peppade kursdeltagarna att både ta aktiv del i det och att våga ställa krav på att det blir utfört.

– Vi är alla väldigt olika, med olika bakgrunder och erfarenheter av livet. Acceptera det, acceptera varandra, men våga också utmana varandra. Men gör det med respekt, sa han och satte som svar på applådtacket en sista knorr på talet:

– Målet just nu får bli att få minst lika många applåder vid slutet av terminen.

Helt i sin ordning. Men dit är det ännu ett tag. Och nu kör vi!

 

Print
Publicerad: aug 17, 2022,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka