X
GO

Keramik 1–5 augusti

Keramik 1–5 augusti

Från form till funktion – det är namnet på sommarens keramikkurs på Åsa folkhögskola. Kursen ger dig möjlighet att under en vecka utveckla din relation till lera, oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av att skapa i och med lera.

Under vecka 31 är du varmt välkommen till Åsa folkhögskola i Sköldinge, mitt i ett grönskande Sörmland. Drömmer du om att ägna tid och lust åt skapande i lera har vi sommarkursen för dig!

Under rubriken Från form till funktion kommer du att lotsas genom grunderna till att bygga balanserade former och funktionell keramik.

Under veckan kommer du att få prova på och utveckla dig inom flera olika tekniker, till exempel kavling, ringling, tumning och drejning. Men framför allt kommer du och de andra kursdeltagarna att få ge er hän åt leran, och verkligen få njuta av alla dess möjligheter!

Observera! Från form till funktion är inte någon renodlad drejkurs. Viss möjlighet kan ges till enskild fördjupning inom drejning, men antalet drejskivor är begränsat.

I september är du välkommen tillbaka tillsammans med dina kurskamrater för att glasera våra skröjbrända föremål! Du ges då möjligheten att färdigställa din keramik. Är du nybörjare kommer du vid detta tillfälle att lära dig grunderna i glasering.
Återträffen är planerad till den 22 september.

Din kurslärare heter Agnetha Aabjerg. Hon är en lokalt verksam konstnär och keramiker med stor vana av att leda kurser.
Agnetha jobbar brett med olika tekniker och är en duktig och uppskattad pedagog.

Kurstid:
Från måndag den 1 augusti till fredag den 5 augusti.

Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. (Du som ska bo på skolan kan registrera dig i receptionen från klockan 11.)
Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.

Övriga kursdagar pågår mellan klockan 08.30 och 17.

Kostnad:
5 290 kronor. I priset ingår kursmaterial (500 kronor/deltagare för hela veckan), alla måltider samt boende i dubbelrum. 
Ordnar du eget boende blir kostnaden 4 330 kronor, inklusive kursmaterial och måltider. Enkelrum kan bokas i mån av tillgång och mot ett tillägg på 220 kronor/natt. 
Om du önskar boende natten före kursstart och/eller natten efter kursslut (så kallad "extranatt") kostar det 300 kronor/natt.

Obs! I kursens materialkostnad ingår 10 kilo lergodslera i två färger, engobe, glasyrer och bränningar. Du som önskar ytterligare lera, kan köpa det på plats för 50 kronor/kilo.

Du får 15 procents rabatt på kursavgiften vid anmälan till minst två sommarkurser, alternativt fri logi under lördag–söndag om kurserna är på varandra följande. 

Du kommer att få en faktura i god tid före sista betalningsdag. Om kursen ställs in får du självklart pengarna tillbaka. Om du själv lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart får du tillbaka de pengar du har betalat in.

Målgrupp:
Du behöver inga förkunskaper men ett intresse av att skapa med lera!

Kursledare:
Agnetha Aabjerg
, konstnär, keramiker och erfaren kursledare.

Anmälan: 
Anmäl dig här. Först till kvarn gäller! Sista anmälningsdag är den 1 juli 2022.

Bra att veta:
Du som bor på skolan har tillgång till ditt rum från klockan 11 första kursdagen till klockan 09 sista kursdagen. (Gäller dock inte om du har bokat så kallad ”extranatt” före eller efter kursen.)
I boendet ingår bäddpaket med sänglinne och handduk.

Måltider:
Frukost: kl 07.30–08
Lunch: kl 12–13
Middag: kl 17:30–18

Övrigt:
På skolan finns tillgång till bastu, gym och runt hörnet ett elljusspår. Cyklar och gåstavar finns att låna i receptionen.
I Åsa folkhögskolas omgivningar finns utflyktsmål av alla de sorter, alltifrån slott och shoppingställen till kyrkor, badplatser och stenåldersbosättningar. Fråga oss gärna om du vill ha tips!

Receptionen har följande öppettider:
Måndag–fredag: kl 07.30–16
Lördag: kl 08–13
Söndag: stängt

I receptionen finns ett litet sortiment av godis, glass och hygienartiklar. Där kan du också köpa frimärken, vykort, med mera.

Starka dofter kan utlösa väldigt starka reaktioner hos den som är känslig för sådant. Vi vill givetvis att vår skola ska kunna erbjuda en så hälsosam miljö som möjligt. Därför ber vi dig att inte ha på dig parfymer, spray, rakvatten eller dylikt när du vistas på skolan

Åsa folkhögskola tillämpar en alkoholfri arbetsvecka. All förtäring av alkohol i skolans gemensamma lokaler är förbjuden.

Kontakt:
Du är alltid välkommen att kontakta oss! Det gör du antingen på tel: 0157–695 27 eller e-post: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Print
Publicerad: maj 20, 2022,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka