X
GO

Hög tid för årets dansfest

Back to the Woods hela Åsahelgen

Nedräkningen är nu vid noll. I dag är det äntligen dags för årets höjdpunkt för Åsas streetdansare. Kom förbi och upplev Back to the Woods i helgen du också!

Tiden går fort, både när man har roligt och när den håller på att rinna ut. Inom dansen är tiden en konstant, närvarande i kött och blod och tanke, ibland nästan som ett väsen – i rytm och puls, i tempo och i takt.

Så vad passar bättre än att låta Tid vara temat för årets upplaga av Back to the Woods – Stop and Rewind?!

På fredag eftermiddag är denna Tid kommen. Då bli lantliga Åsa i Sköldinge återigen en festplats för unga streetdansare, både de som pluggar på folkhögskolan och ett 80-tal återvändare och inbjudna gäster från hela Europa.

Omkring 150 personer väntas delta i evenemanget, som är unikt i sitt slag.

– Back to the Woods är känt och omtalat på ett helt annat sätt en de dagevent vi arrangerar. Att vi gör detta för folk från hela Europa, nästan gratis dessutom, är fantastiskt marknadsföring för skolan. Det är jättekul att kunna visa vad Åsa är och vad gemenskapen här betyder, säger Dieke de Jong i Five Styles-kursen.

Det är deltagarna i Five Styles som själva arrangerar dansfesten, som drar igång efter lunch på fredag med workshop, invigningsceremoni och ett Back to the Roots-jam tillsammans med Åsas musikkurs.

Under helgen blir det fler dansworkshops, ett stort All Styles Battle med namnkunniga domare, öppen scen och mycket, mycket mer.
Kom gärna förbi för att insupa atmosfären, och låt dig smittas av streetdanceglädjen på Åsa! Mer info hittar du på danskursens Instagram!

Några av de drygt 20 Five Styles-dansarna som planerat och jobbat med årets arrangemang är (stående): Eleni Murkudis, Dieke de Jong och Jeniffer Nygren och (sittande) Mettemai Palmer, Alma Norén och Alice Speroni.

Print
Publicerad: maj 12, 2023,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka