X
GO

Gå en kurs på Åsa i sommar!

Gå en kurs på Åsa i sommar!

Snart börjar sommaren 2024! Den 22 januari öppnas möjligheten att anmäla sig till en eller flera av Åsas populära sommarkurser.

Åsa är skolan som (nästan) aldrig bommar igen. När deltagare och lärare i de långa kurserna och distansutbildningarna tar sommarlov, fortsätter aktiviteten att sjuda på folkhögskolan i Sköldinge.

I år erbjuds nio inspirerande kurser med såväl estetisk som sinnlig karaktär. Några är välbekanta sedan tidigare, andra splitter nya. Summa summarum erbjuds ett dignande smörgåsbord med kurser för såväl gammal som ung.

Bland nyheterna syns exempelvis 2xGrafik, en färgstark kurs ledd av Katrineholmskonstnären BrittMarie Järnström Lindell. På den kan du ägna en sommarvecka åt de grafiska teknikerna collografi och screentryck. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som vill vidareutveckla din kunskaper i tekniken.

Du som är intresserad av Teater, har chansen att under lekfulla former i juli lära mer om hur du kan uttrycka dig på scenen. Kursen varvar dramaövningar, improvisation och arbete med text, och har sin final i en enklare föreställning. Teaterkursen leds av Jesper Bengtsson från bland annat Kolhusteatern, och Anna Bengtsson som har en bakgrund som dramapedagog.

En annan ny kurs som också passar dig som är nybörjare är Raku. Till hjälp att lära känna den urgamla japanska keramiktekniken har du Agnetha Aabjerg, lokalt verksam konstnär som lett flera sommarkurser på Åsa förut.

Utöver rakukursen, leder Agnetha även i år en kurs i Keramik. I år har den fokus på mönster, struktur och kontraster, och ger såväl nybörjare som mer vana keramiker en hel veckas möjlighet att utforska sin relation till lera.

Att sommaren är en årstid då många känner lust att släppa loss sina författarambitioner är väl bekant. Så kom och gör det tillsammans med likasinnade på Åsa! I sommar återkommer Karin Flygare med sin kurs Kreativt skrivande. Den ger dig möjligheten att under fem kreativa dagar fatta penna eller laptop och låta fantasi och ord flöda samman.

Vill du ägna dig åt berättande men också röra på kroppen? Då ska du anmäla dig till Boxas och berätta, som i fjol blev mycket uppskattad. Återigen leds den av förra svenska boxningsmästaren Lina Urtecho Karlsson, som liksom ledarkollegan Katarina Diehl är verksam som skrivpedagog. Tillsammans med dem skapar, svettas och skriver du – och har roligt under tiden!
Mer stillsam är hälsoutvecklare Berit Landers kurs Yoga – nu och här. Under fyra dagar kan du hitta ditt spår till bättre hälsa och välbefinnande genom yogapass, meditation samt andnings- och mindfulnessövningar.

Avslutningsvis: sång och musik! För en sommar på Åsa är förstås inte komplett utan sådant!

Två populära kurser återkommer, varav en riktig långkörare: Jazz på Åsa. Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av att spela instrument. På dagarna studerar du afroamerikansk musik av olika slag och tidsepoker, på kvällarna är du med och jammar!

Den andra återkommande kursen är Georgisk, ukrainsk och rysk sång. Delta i den och du utlovas energi, ett varmt hjärta och en utökad sångrepertoar under ledning av Anna Lena Almås och Susanne Axner från Södra Bergens Balalaikor.

Sommarkursperioden är mellan 17 juni –3 augusti. Du hittar mer information om de olika kurserna via denna länk.

Anmälningsperioden går ut den 19 maj.

Print
Publicerad: jan 8, 2024,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka