X
GO

Så mycket mer än bara en folkhögskola

Så mycket mer än bara en folkhögskola

Välkommen till Åsa konferens

Mitt i Sörmland ligger Åsa folkhögskola. Skolan är traditionsrik och vacker, omgivningarna underbara. Restaurangen är känd för sin goda mat och vår konferensverksamhet uppskattad för de konkurrenskraftiga priserna.

Våra konferensgäster brukar dessutom gilla atmosfären av gemenskap, omtanke, mötesplats, kultur, goda minnen och en känsla av att människor hittar vänner för livet i den här miljön.

Vi tillämpar alkoholfria arbetsveckor och all förtäring av alkohol i skolans lokaler är förbjudet.

Vi är ungefär 50 personer som jobbar här, redo att göra din nästa konferens – eller ett möte över dagen –  till en riktigt bra upplevelse.

 

Ett härligt kök

I vårt kök har det lagats mat sedan 1892. Traditionen är svensk husmanskost, nu förfinad och kompletterad med mat från hela världen.

Vi drivs ständigt av lusten att lära oss mer om vår egen och andra matkulturer och vill ta med våra matgäster på en spännande resa bland världens alla goda smaker och dofter. Vi prioriterar råvaror som är ekologiska, närodlade och KRAV-märkta.

 

Möteslokaler med charm och teknik

Gemensamt för alla våra lokaler, stora som små, 100 år gamla eller de nyare, är att de är anpassade till dagens behov och krav på teknik. Nästan alla har projektorer, trådlösa mikrofoner och wifi.

 

Stora möjligheter till återhämtning

Du kan välja att vara här över dagen, eller övernatta i vårt ljusa och vilsamma konferensboende. De gemensamma utrymmena i varje övernattningshus inbjuder till gemenskap i bekväma sittmöbler även efter arbetsdagens slut. Här kan ni luta er tillbaka, slappna av och njut av kvällsfikat tillsammans.

 

Ny energi

Som konferensgäster ska ni så klart inte bara arbeta. Vi rekommenderar alla att utnyttja möjligheterna att skapa ny energi. Därför erbjuder vi styrketräningsrum, elljusspår, sköna promenadstigar och bastu.

Våra duktiga deltagare på folkhögskolan bidrar i mån av tid gärna med sina talanger inom musik och dans för att förhöja er upplevelse.

Avsluta gärna kvällen med en ostbricka i vår fina 1700-talsstuga Gammelgården.

 

Snart 150 år av utveckling

Åsa folkhögskola startade 1872 i Bie, norr om Katrineholm, och är en av landets äldsta folkhögskolor. 20 år efter starten hade skolan vuxit ur lokalerna och etablerade sig i Sköldinge. År 1892 invigdes skolhuset och rektorsbostaden, de två äldsta byggnaderna på området. 1927 blev Region Sörmland huvudman för Åsa. I dag är Åsa folkhögskola en modern mötesplats för människor från hela världen.

 

Visste du att

Vi har kurser året runt, av alla de slag. Långa kurser, sommarkurser och distanskurser.

Vi serverar lunch, även för allmänheten,  alla helgfria vardagar. I lunchen ingår varmrätt, salladsbuffé, smör och bröd, dryck, efterrätt samt kaffe på maten.

 

Upplev Åsa folkhögskola du också – förlägg nästa konferens eller möte hos oss!

 

Bokning eller förfrågan: kontakta oss på tel 0157-695 00 eller skicka e-post.

 

Print
Publicerad: dec 8, 2014,
Kategorier: Konferenser,
Författare: SuperUser Account
Taggar:
Tillbaka