X
GO

Så medverkar Åsa i Folk och Kultur

Nu är det åter dags för Sveriges största kulturpolitiska konvent: Folk och Kultur i Eskilstuna. Åsa deltar i tre spännande arrangemang.

Dörrarna till konventet slås upp efter lunch onsdag den 7 februari, då bland andra kulturminister Parisa Liljestrand inviger arrangemanget i Stiga Sports Arena. Det markerar starten på fyra dagar sprängfyllda av arrangemang, utställningar, samtal och framträdanden.

På torsdag klockan 13.30 i arenans B-hall visar Åsas streetdansare upp sig i en workshop med rubriken ”Streetdance för kulturbyråkrater”. Med Wesley Theodoro som workshopledare, ska Loke Wadström, Elin Söderlund, Isabelle Winscott och Ingrid Thøgersen Tveter från Five Styles-kursen låta byråkrater testa streetdance.

Tidigare på torsdagen arrangerar Åsa ett panelsamtal på temat ”Bildning och kultur – för en starkare demokrati”. Med detta samtal riktar vi fokus på hur folkbildningen och kulturen konkret kan arbeta mer med demokrati. Vi frågar oss också om de har vad som krävs för att stå upp i den auktoritära snålblåsten som sveper genom samhället.

I panelen ingår Åsa-lärarna Linus Larsson och Afra Hosseini tillsammans med samhällsdebattören Birger Schlaug. Samtalet sker i Scenkonst Sörmlands danssal klockan 10.45. Det leds av länsbildningskonsulent Johanna Iggsten från Länsbildningsförbundet Sörmland.

Med start klockan 15 på fredag arrangerar Kultur och Utbildning inom Region Sörmland ett AW i Scenkonst Sörmlands foajé. Dansare från Åsa finns på plats när gäster och föranmälda diskuterar talangutveckling.

I år samlar Folk och Kultur drygt 200 programpunkter i olika lokaler i Eskilstunas Munktellområde. Ett 40-tal utställare finns på plats. Lördagen, som är avslutningsdag, är mer inriktad på allmänheten. Årets Folk och Kultur rundas av med ett framträdande av den samiska rapparen Maxida Märak.

Program och info finns på folkochkultur.se.

Print
Publicerad: feb 5, 2024,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka