X
GO

Musik non-stop på Åsa!

Musik non-stop på Åsa!

Äntligen är det festivaldags på Åsa Folkhögskola i Sköldinge! På fredag och lördag bjuder skolans musikkurs in till årets i särklass fetaste musikupplevelse. 

Efter lunch den 3 juni lär folkhögskolan med omnejd vibrera av sång, musik och dans. Då tar den första av närmare 40 konstellationer plats på utomhusscenen för att kicka igång musikkursens traditionella Åsafestival. 
 
Med alla coronarestriktioner hävda, kan allmänhet, släkt, vänner, skolkamrater och personal äntligen glädjas åt en festival som både är live och fullmatad med underhållning. 
Som vanligt är det musikkursens deltagare som själva planerat och genomför festivalen. 
 
– Därför är det kul om så många som möjligt kommer och kollar. Man behöver inte lyssna i tolv timmar i sträck om man inte vill – det är ju festival! Vid sidan av har vi planerat olika miniaktiviteter och det kommer att finnas mat att köpa på plats, säger Sofia Borgström, en av deltagarna i arrangörsgruppen. 
 
Åsafestivalen 2022 har ett späckat körschema. Den inleds av turnéprojektgruppen Only Bangers Inc, och fortsätter fram till sena fredagskvällen då skolans Studio1 förvandlas till Öppen scen. 
På lördagen fortsätter festivalen med musik redan på morgonskvisten, fram till att Friday Night Funkerz rundar av sent på kvällen.  
 
Där emellan utlovas många olika musikstilar, framförda av grupperna i kursens turnéprojekt, flera jazzensembler men även akter som skapats enkom för festivalen. 
 
– Publiken kommer att få höra sådant som vi spelat på skolan under året, men på lördagen också en mängd helt valfria alster, säger Sofia Borgström. 

På bilden syns Pastell som består av Galaxy Carlberg på trummor, Embla Modig, slagverk, Jenny Berg, bas, Hannes Sjöland, gitarr, Elias Ekelöw, saxofon, och Elsa Göransson på sång.  
Gruppen vann i våras andra pris i Sveriges Blue House Youth Jazz Festival och framträder på festivalen både fredag och lördag. 

Print
Publicerad: jun 2, 2022,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka