X
GO

Lokala allmänna råd i Sörmland förlängs

Lokala allmänna råd i Sörmland förlängs

Den 5 november infördes lokala allmänna råd i Sörmland med tydliga uppmaningar om vad som förväntas av alla som vistas i länet. Råden har nu förlängts och gäller till och med den 13 december. Beslutet att förlänga råden togs den 24 november av Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Sörmland.

 

Alla som vistas i Södermanlands län uppmanas att:

❗ Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

❗ Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

❗ Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

❗ Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden ovan. Arbetsgivares åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån, och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten. Övriga verksamheter kan minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna, och erbjuda digitala alternativ.

Läs mer

Folkhälsomyndighetens beslut

Region Sörmland

Regeringens beslut om en ny förordningsändring. Den börjar gälla från måndagen den 23 november.

Print
Publicerad: nov 27, 2020,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Anonym
Taggar:
Tillbaka