X
GO

HÅLLIGÅNG I SKOGEN

HÅLLIGÅNG I SKOGEN

Lekfullheten var på topp när Åsas danskurser i helgen äntligen kunde arrangera Back to the Woods IRL.

Den årliga dansfestivalen för nuvarande och gamla kursdeltagare har haft en annorlunda prägel de senaste två åren. Till följd av coronapandemin har Åsas danskurser tvingats arrangera det populära jippot online.
Det har funkat bra. Men den digitala nödlösningen har förstås inte varit samma sak som att festa, umgås och dansa tillsammans fysiskt.
Det var därför med stor glädje som danskurserna i år åter kunde bjuda tidigare elever – och sig själva, förstås! – till skolan för en helg späckad av arrangemang. Drygt 100 ungdomar deltog, bland dem tidigare kursdeltagare och gäster från flera europeiska länder.
Gänget som utformat och ansvarat för årets Back to the Woods hade gett 2022 års upplaga temat "Kid n Play". Från fredagens kickstart med välkomstceremonin Fountain of Youth, gick helgen sålunda i lekfullhetens tecken. Deltagarna uppmanades att släppa loss barnet i sig och återuppleva fina minnen från när de var yngre. På fredagskvällen tog det sig uttryck i skattjakt och lek i skogen. När försommarsolen sakta sänkte sig över ”da woods” fortsatte kvällen med dans-jam och tända lägereldar.
Lördagen var dagen för ännu mer fest – och givetvis också en riktig battle. Innan dess gavs deltagarna möjlighet att ta del av olika workshops med fokus på lockig, hiphop-grooves och rocking, waaching och MPA hiphop-improvisation. Dessa leddes av helgens dansdomare Anita Basha, Chanan Jakhameh, Mario Perez och MC Louie Looselegs.
Back to the Woods vore förstås ingen riktig dansfestival utan en riktig efterfest in på lördagens småtimmar. Söndagen blev av förklarliga skäl mer laid back, med mys, häng samt tillgång till öppen mic med möjlighet att på olika sätt dela med sig av oanade talanger och fina barndomsminnen.
Till detta avnjöts, i lekfullhetens och barndomens tecken, en präktig pannkaksbrunch.

Print
Publicerad: maj 23, 2022,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka