X
GO

Glädje och tårar på läsårets final

Glädje och tårar på läsårets final

Märkte du hur gymnastikhusets tak på Åsa lyfte på torsdagseftermiddagen? Det var aldrig fara å färde – bara en präktig sommaravslutning.

Inte så bara, förresten. Efter två restriktiva läsår i coronapandemins tecken, var det äntligen dags för personal och kursdeltagare att samlas för ett riktigt live-firande.

Och lust till en sådan avslutning rådde det ingen brist på. För ”du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart”, som Ida – och ett fullsatt gymnastikhus – sjöng.

Efter denna sommarvisa som allsångsinledning tog skolans danskurser över för att ge sin sommarhälsning. Anförda av avgående kursledaren Matti Pulkkinen, satte några av eleverna full fart på tillställningen med sin dans. Publiken var med på noterna från första steget och applåderna rungade.

Avslutningen fortsatte med fler sommarhälsningar: från skolans Vårdbiträdeskurs, Musikkursen, Allmän kurs, studierektor Lena Rosén Schlaug och rektor Daniel Berton.

Åsas lärare och kursledare visades stor uppskattning och överöstes med kramar och blomster. Rania Almanasrah, deltagare i Allmän kurs – svenska för invandrare, satte fingret på lärarnas betydelse med ett tal hon skrivit och läste upp:

– Steg för steg, dag efter dag, blir läraren för oss en ovärderlig assistent, rådgivare och vän. När allt kommer omkring är hans uppgift inte bara att lära ut läskunnighet och räkning, utan att göra tankeväckande, ansvarsfulla, vänliga och målmedvetna människor av små dumma människor.

Fler tack än dessa var på sin plats, påminde rektor Berton:

– Jag skulle vilja att vi tackar varandra. Det är vi som är själva vitsen med att vi är här.

Innan ”Den blomstertid nu kommer” traditionsenligt visade vägen mot final, avtackades en grupp anställda som från och med nu går vidare till annat i livet. En sommaravslutning är inte bara glädje, utan också ett farväl och en och annan avskedstår för både deltagare och personal.
 

När alla kramar var utdelade vankades avslutningstårta i skolans matsal. Men innan dess också en dans ut till den väntande sommaren.

Och om gymnastikhusets tak inte slutade skallra efter den, pågår väl läsårets sista dans ännu.

Print
Publicerad: jun 9, 2022,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka