X
GO

Språkhandledarkurs, start hösten 2017

Språkhandledarkurs, start hösten 2017

Kurs för nya språkhandledare inom den sammanhållna grundutbildningen till kontakttolk.

Under september 2017 öppnar vi för digitala ansökningar till kursen via vår hemsida.

 

Denna praktiskt inriktade metodikkurs på Åsa folkhögskola vänder sig i första hand till dig som är erfaren tolk och vill bli eller redan har uppdrag som språkhandledare. Även du som vill börja som språkhandledare är välkommen med din ansökan.

Då antalet grundutbildningar till kontaktolk ökar kraftigt under 2016 behövs många nya språkhandledare framför allt i de språk vilka talas av de stora flyktinggrupperna som nu kommer till Sverige, tex. arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinska. Nya språkhandledare behövs även i andra, mindre språk tex. språken i de forna sovjetrepublikerna, de baltiska språken, olika afrikanska och asiatiska språk, romani m.fl.

 

Målgrupp

 Kursen är tänkt för de tolkar i ovanstående språk vilka har jobbat länge, kanske har erfarenhet som lärare, är intresserade av språk och tycker om sitt jobb som tolk.  

  • I sådana språk där auktorisation är möjlig bör den blivande språkhandledaren vara auktoriserad eller ha utbildningsbevis från TÖI:s eller MYH:s grundutbildning till kontakttolk.  
  • Sökande i övriga språk bör ha utbildningsbevis från TÖI:s eller MYH:s grundutbildning till kontakttolk eller motsvarande.  
  • Även personer som har andra kvalifikationer som gör dem lämpliga som språkhandledare, kan komma i fråga efter individuell bedömning.    

LÄS MER!

 

Print
Publicerad: feb 7, 2017,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Anna
Taggar:
Tillbaka