X
GO

SÖKES: Lärare/handledare till vår Elev- och lärarassistentkurs

SÖKES: Lärare/handledare till vår Elev- och lärarassistentkurs

Vi behöver förstärka vår lärarkår med en lärare och handledare till vår elev- och lärarassistentkurs.

Vi kan inte lova dig guld men definitivt gröna skogar!
Guldet skapar vi tillsammans genom att få människor att växa med hjälp av kunskap. Åsa folkhögskola i Sköldinge är möjligheternas arbetsplats, den vackra naturen i kombination med vårt folkbildningsuppdrag ger förutsättningar för ett utvecklande arbetsliv.


Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? 


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi behöver förstärka vår lärarkår med en lärare och handledare till vår elev- och lärarassistentkurs.

Vi söker dig som har erfarenhet och förankring i den svenska kommunala skolans uppdrag, organisation och värdegrund, och som nu söker nya utmaningar. Uppdraget innebär att som lärare och handledare förbereda kursens deltagare för ett arbete inom den svenska kommunala skolan som elevassistenter. 

Elev- och lärarassistentkursen är en ettårig yrkesutbildning på folkhögskola med arbetsplatspraktik två dagar i veckan. Arbetet omfattar undervisning om svenska skolan, psykologi, sociologi, pedagogik, viss praktikhandledning, arbetsplatskontakter samt mentorsuppdrag. Arbetsuppgifterna omfattar även verksamhetsplanering i arbetslag och övrigt förekommande lärararbetsuppgifter.

Din kompetens
Du är utbildad lärare, eller motsvarande, med stor förståelse för den kommunala skolans uppdrag, organisation och värdegrund. Du har såväl gedigen erfarenhet av arbete i skolmiljö som insikt i betydelsen och upplägget av elev- och lärarassistenters uppdrag. Du har hög social kompetens, lätt för att samarbeta och är intresserad av ämnesövergripande arbetssätt.

Då studier på folkhögskola är en del av Sveriges folkbildande arbete ser vi gärna sökande med kunskap och erfarenhet av folkbildningens särart. Körkort och tillgång till bil är en merit. Sörmland är ett län med en mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad 

Tidsbegränsad anställning 50 - 75% fram till december 2018 (2018-12-31) med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast.

Information om tjänsten lämnas av
Rektor Jan Jonsson, 0157-695 01. 
Kontaktperson för Förbundet Folkhögskollärarna/Lärarförbundet är Helén Wolter som kan nås på 0157-695 51. 
Övriga fackliga företrädare nås via växel, 0150-561 00. 

Kom och jobba hos oss på Åsa folkhögskola!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-03-25. Ansök HÄR!
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Print
Publicerad: mar 3, 2018,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Anna
Taggar:
Tillbaka