X
GO

Nu sätter Åsa kurs mot sommaren

Nu sätter Åsa kurs mot sommaren

Fritt fram att söka tio spännande kurser

Äntligen sommar! Eller … va? Varken kalendariskt eller meteorologiskt, förstås. Men nu går det utmärkt att anmäla sig till en eller flera av Åsas populära sommarkurser.

Längre bort än så är faktiskt inte årstiden vi alla längtar efter. Med början den 19 juni håller skolan öppet för både nya och beprövade kurser, av såväl estetisk som sinnlig karaktär.

Även kurser med fysiskt innehåll syns på sommarens dignande kurssmörgåsbord.
Hur låter till exempel utmaningen att ägna fem dagar åt att Boxas och berätta?

I denna för Åsa nya kurs förenas kraftsport med skrivande, och muskler med sinne. Under ledning av skrivpedagogerna Katarina Diehl och Lina Urtecho Karlsson – tillika svensk boxningsmästare! – får du prova på boxningens grunder och att väva samman träningspassens upplevelser med skrivövningar och textsamtal.

Att många ser sommaren som ett gyllene tillfälle att pröva sina författarambitioner är väl känt. Även i år hade vi planerat för vår uppskattade kurs Kreativt skrivande. Tyvärr har den fått ställas in då kursledaren Karin Flygare fått förhinder. Men det finns fler möjligheter i sommaren på Åsa att låta fantasi och ord flöda samman.

Kanske tycker du om att skriva men också att yoga? Då kan du kombinera de två i Yoga och skrivande-kursen. Marie Stolperud ledde fjolårets yogakurs på skolan. I år varvas övningarna med skrivpass ledda av författaren och Åsa-läraren Axel Hellby. En helhetsupplevelse som förenar kropp, intellekt och känsloliv utlovas.

Marie leder även även en annan ”hybrid”-kurs: Yoga, Meditation och Lycka. I den sällskapas hon av Linus Larsson, liksom Axel författare och lärare på Åsa. Under två halvdagar introducerar Linus dig i buddhistisk meditation samt forskning och erfarenheter bakom det som gör oss lyckliga.

Väljer du att gå Tinna Stille Östers kurs Mindfulness, unnar du dig några stillsamma dagar då du ägnar dig helhjärtat åt att känna, meditera och träna på att vara mer i nuet.

Sommarens utbud på Åsa innehåller som sig bör även en mängd kurser för dig som vill låta händerna omsätta fantasi och kreativitet i praktiskt, konstnärligt skapande. Lasse Larsson återkommer med sina uppskattade kurser Akvarellmålning och Måleritekniker. Hantverkaren och hemslöjdskonsulenten Peder Strådal bjuder in till Valla handelsträdgård och sin kurs i Trädgårdsslöjd. Självklart ger vi även Agnetha Aabjergs populära kurs Keramik, i år under rubriken Skulpturala byggen.

Ingen sommar på folkhögskola är förstås komplett utan kurser i sång och musik. Men var lugn!
Liksom i fjol besöks skolan av sångarna Anna Lena Almås och Susanne Axner från Södra Bergens Balalaikor. I år leder de Georgisk, rysk och ukrainsk folksång. Du som deltar, kan räkna med såväl en energikick som hjärtvärmande sång.

Utöver allt ovanstående återkommer Åsas mesta långkörare, den högt uppskattade kursen Jazz på Åsa.

Sista dag för anmälan till samtliga kurser är den 16 maj. Du hittar alla kurserna och kan anmäla dig här.

Print
Publicerad: jan 23, 2023,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka