X
GO

HELGKURS: SKRIV OCH VIRKA

HELGKURS: SKRIV OCH VIRKA

Skriv och virka - skriv med garnet och virka med orden

Under en helg skriver och virkar vi tillsammans! Låt dig överraskas av vad som kan komma fram när pennan och virknålen får samverka. Genom inspirerande skriv- och virkövningar öppnas blicken för både texten och det virkade. Med dig hem kommer du ha trådar, utkast, text- och virklingar att pyssla vidare med eller bara låta vara.
 
Du kommer att jobba både enskilt och i grupp. Mellan övningarna samtalar vi också kring texten och virkningen för reflektion kring det vi gör. Vare sig du är en van eller ny skrivare och virkare, kom och låt dig överraskas kring hur man kan använda text och garn för att uttrycka sig. Välkommen till en kreativ och rolig hösthelg.
 
 
Kurstid:
Fredagen den 25 september till söndagen den 27 september.
 
Första kursdagen börjar med gemensam lunch kl. 12:00. (För de som ska bo på skolan går det bra att registrera sig i receptionen från kl. 11:00.) Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika kl. 14:30.
 
Övriga kursdagar börjar kl. 9.00 och avslutas ca kl. 17:00.
 
Kostnad:
1 870 kronor, i priset ingår allt kursmaterial, alla måltider samt boende i dubbelrum. Ordnar du eget boende blir kostnaden 1 600 kronor, och då ingår allt kursmaterial och alla måltider. Enkelrum kan bokas i mån av tillgång och mot ett tillägg på 200 kr/natt. Om du önskar boende natten innan kursstart och/eller natten efter kursslut (så kallad "extranatt") kostar det 250 kr/natt.
 
Du kommer att få en faktura i god tid innan sista betalningsdag. Om kursen ställs in får du självklart tillbaka dina pengar. Om du själv lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart får du tillbaka de pengar du har betalat in.
 
Målgrupp för kursen:
Kursen vänder sig till alla nyfikna eller vana skrivare och virkare som vill utvecklas och utforska kreativt.
 
Förkunskaper: Grundmaskorna vid virkning. Det räcker att du är bekant med maskorna och har virkat någon enstaka gång. Vi kommer att utforska maskorna tillsammans. Skrivandet:här krävs enbart nyfikenhet och skrivlust!
 
Kursledare:
Kersti Björkman är dramatiker och en erfaren skrivpedagog som under många år lotsat både vana och ovana skrivare genom skrivandets labyrinter. Håller sommarkurser på Fridhems folkhögskola och i den lilla byn Lendas på Kreta bl.a. Virkar till husbehov. Läs mer här: www.ordburken.com
 
Maria Yvell är virkare och gerillaslöjdare under namnet Virka dygnet runt, samt är en av personerna bakom Gerillaslöjdsfestivalen. Hon håller workshops och föreläsningar kring hantverksaktivism och garnets uttryckskraft. Förutom att virka, skriver hon gärna och ofta flyter garnet och orden samman. Läs mer här: http://www.virkadygnetrunt.se/
 
Anmälan:
Anmäl dig HÄR! Sista anmälningsdag är 23 augusti.
 
Bra att veta:
För dig som bor på skolan kan det vara bra att veta att du har tillgång till ditt rum från kl. 11:00 första kursdagen till kl. 9:00 sista kursdagen. (Gäller dock inte om du har bokat så kallad "extranatt" före eller efter kursen.) I boendet ingår bäddpaket med sänglinne och handduk.
 
Mattider:
Frukost: 7:30-8:15
Lunch 11:40-12:40
Middag: 16:45-17:15
 
På skolan finns tillgång till bastu, gym och runt hörnet ett elljusspår. Cyklar och gåstavar finns för utlåning i receptionen.
 
Runt Åsa finns det utflyktsmål av alla de sorter, alltifrån slott och shoppingställen till kyrkor, badplatser och stenåldersbosättningar. Fråga oss gärna om du vill ha tips!
 
Receptionen har följande öppettider: 
Månd- fred 07:30-16:00
Lörd 08:00-13:00
 
I receptionen finns det ett litet sortiment av godis, glass och hygienartiklar. Där kan du också köpa frimärken, vykort m.m.
 
Starka dofter kan utlösa väldigt starka reaktioner hos den som är känslig för sådant. Vi vill givetvis att vår skola ska kunna erbjuda en så hälsosam miljö som möjligt. Därför ber vi dig att inte ha på dig parfymer, spray, rakvatten el. dyl. när du vistas på skolan.
 
Åsa folkhögskola tillämpar en alkoholfri arbetsvecka. All förtäring av alkohol i skolans gemensamma lokaler är förbjuden.
 
Kontakt:
Du är alltid välkommen att kontakta oss, det gör du antingen på tel: 0157-69527 eller via e-post: info@asafolkhogskola.se
Print
Publicerad: mar 7, 2020,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Marina
Taggar:
Tillbaka