X
GO

DENNA KURS ÄR NU FULLSATT!

DENNA KURS ÄR NU FULLSATT!

Nu sjunger vi tillsammans igen! Välkommen till sommarkursen som ger dig energi, ett varmt hjärta och en utökad sångrepertoar under ledning av våra pedagoger från Södra Bergens Balalaikor!

 

Vi fortsätter nyfiket att utforska den georgiska, ukrainska och ryska sångskatten. Denna sommar blir det nya flerstämmiga sånger i både enkla, folkliga visor och mer arrangerade sånger. Vi sjunger med öppna, starka röster och mycket kärlek till musiken!

Målgrupp för kursen:
Vi vänder oss både till dig som tidigare deltagit i vår sommarkurs och till dig som är nyfiken på att testa något nytt. Vi lär oss sångerna på gehör och du får träna på att sjunga i stämmor. Det är bra om du har sjungit tillsammans med andra förut, till exempel i en kör. 

Tänk på att:
Det kan vara bra att ta med ditt eget inspelningsverktyg – en mobil fungerar fint! – om du vill spela in de stämmor och sånger vi jobbar med under kursdagarna. Vi lär oss framför allt sångerna på gehör, även om texter och noter kommer att finnas som komplement. 

Om kursledarna:
Anna Lena Almås och Susanne Axner är sångare med lång erfarenhet av att arbeta både med röst och sång. Under åren i Södra Bergens Balalaikor har de arbetat mycket med att ta fram och studera in sånger från olika länder, samt att utveckla röstteknik och röstbehandling för att passa sångsättet.
För mer information om orkestern Södra Bergens Balalaikor, klicka
här.

Kurstid:
Onsdag 17 juli till och med fredag 19 juli 2024.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnad:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 3 330 kronor.
Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 600 kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider 1 890 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.
Vid besked om kursplats betalar du 500 kronor i antagningsavgift.

Välkomstbrev samt faktura skickas under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Antagningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Sista anmälningsdag är den 19 maj. Anmäl dig
här genom att skapa ett konto i Schoolsoft.

FAQ:
När får jag tillgång till mitt rum?

Svar: Du kan checka in i receptionen från klockan 11 första kursdagen. Utcheckning sker senast klockan 09 på sista kursdagen.
Obs! Detta gäller ej om du har bokat extranatt före eller efter kursen.

Vad ingår i boendet?
Svar: Alla måltider under pågående kurs samt bäddpaket med sänglinne och handdukar.

Om jag vill gå två eller flera på varandra följande kurser, kan jag bo kvar på internatet?
Svar: Ja. Du betalar ingen logikostnad mellan två efterföljande kurser. Notera dock att inga måltider serveras under helger.

Vilka tider serveras mat?
Svar: Frukost serveras klockan 07.30–08.15, förmiddagsfika 09.45–10.30, lunch 12–13, eftermiddagsfika 14.30–15.15, samt middag 17.15–18.00.

Vad kan jag göra på ledig tid?
Svar: Skolan arrangerar inga gemensamma aktiviteter, men du har full tillgång till vår bastu, gym och boulebana samt motionsspåret som finns runt hörnet. Cyklar och gåstavar finns att låna i receptionen.
Runt Åsa hittar du utflyktsmål av alla de sorter, från slott och shoppingställen till kyrkor, badplatser och stenåldersbosättningar. Fråga oss gärna om du vill ha utflyktstips!

Vad behöver jag mer veta?
Svar: Under veckan pågår flera sommarkurser på Åsa. Skolan tillämpar alkoholfri arbetsvecka, vilket innebär att all förtäring av alkohol i skolans gemensamma lokaler är förbjuden.
Då vi vill erbjuda våra kursdeltagare en så hälsosam miljö som möjligt, ber vi dig att inte ha på dig parfymer, sprej, rakvatten eller dylikt under din vistelse på skolan. Tänk på att starka dofter kan utlösa kraftiga reaktioner hos den som är känslig!

Kontakt:
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till:
sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Print
Publicerad: jan 23, 2023,
Författare: SuperUser Account
Taggar:
Tillbaka